Yaşam

Araştırmalara Göre Beyninizin Şekli Düşüncelerinizi ve Davranışlarınızı Sandığınızdan Daha Fazla Etkiliyor!

Avustralya’nın Melbourne kentindeki Monash Üniversitesi’nde çalışan bilim insanları yeni bir araştırmaya imza atarak beyin hakkında tüm bildiklerimize meydan okudu. Araştırma sonuçlarına göre beyefendisinin durumu, düşünce ve davranışlarımızı etkiledi!

Kaynak:https://nypost.com/2023/06/01/brain-s…

İnsan için en değerli organ beyindir.

Beyin bizi hayvanlar gibi diğer kolay canlılardan ayıran ve şuurumuzu koruyan organımızdır. Uzun bir süre, orta-insanlar arasındaki farklılıkların, beyefendinin içindeki nöronlardan kaynaklandığı düşünüldü. Son araştırmalar farklı bir noktaya ışık tuttu.

Avustralya’daki Monash Üniversitesi’nden bilim adamları, beyin formunun nasıl düşündüğümüzü, hissettiğimizi ve hareket ettiğimizi güçlü bir şekilde etkileyebileceğini keşfettiler.

Daha önce bilim adamları, beyindeki nöronların insan zihninin işlevini yönettiğini düşünüyorlardı. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, bu nöronlardan ziyade en etkili noktanın, beyefendinin ruh hali, oluklar ve kıvrımlar olabileceğini bulmuştur.

Bu devrim niteliğindeki çalışma Çarşamba günü Nature dergisinde yayınlandı.

Katılımcıların parmaklarıyla masaya vurmasını ve bir dizi görüntüyü hatırlamasını gerektiren çalışmada, 255 kişinin beyninin MRI taramaları incelendi.

Ekip daha sonra dünya çapında yapılan 1.000’den fazla deneyden 10.000 farklı insan beyni aktivitesi haritasına baktı ve beyefendi formunun bu görevler üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu inceledi.

Baş araştırmacı James Pang, centilmen formunun oynadığı rolü, bir gölete atılan bir taşın neden olduğu dalgalanmaya benzetiyor.

Taşın fırlatılması sonucu oluşan dalgaların göletin şeklinden nasıl etkileneceği, beynimizin durum ve işlevine olan ilgiye benzer dedi.

Pang, NBC’ye “Geometri (beyin şekli) oldukça önemlidir çünkü dalganın nasıl görüneceğini şekillendirir, bu da insanlar farklı görevleri yerine getirirken gördüğümüz aktivite modelleriyle doğrudan ilgilidir” dedi.

Dr. Pang, beyefendinin işlevini anlamamız için bu sonuçların çok değerli olduğunu belirtti.

Ayrıca teori sayesinde beyin form kalıplarını dikkate alarak demans, şizofreni veya depresyon gibi hastalıklarla ilişkili beyin aktivitesinin etkilerini anlamanın mümkün olduğunu söyledi.

haber-aydintepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu