Ekonomi

Deutsche Bank 1,58 milyar dolar üçüncü çeyrek kârı açıkladı

Deutsche Bank (NYSE:DB), üçüncü çeyrek için 1,461 milyar euro (1,58 milyar dolar) net kâr açıkladı. Bu sonuç, bir önceki çeyrekteki zararın ardından kârlılığa geri dönüşün işaretini veriyor. Alman bankasının bu çeyrekteki olumlu sonuçları, Postbank bölümüyle ilgili hukuki anlaşmazlıklar için daha önce ayrılan rezervlerin serbest bırakılmasına ve küresel yatırım bankacılığı operasyonlarının güçlü performansına bağlandı.

Çarşamba günü açıklanan kazançlar, geçen yılın aynı döneminde kaydedilen 1,031 milyar euro kârdan bir artışı ve ikinci çeyrekte bildirilen 143 milyon euro zarardan önemli bir toparlanmayı temsil ediyor. Bankanın en son rakamları, yaklaşık 1,4 milyar euro kâr öngören analist beklentilerini biraz aştı.

Bankanın üçüncü çeyrekteki toparlanması, devam eden yeniden yapılandırma çabalarını ve daha önce finansal performansını olumsuz etkileyen hukuki zorlukların hafiflemesini yansıtıyor. Serbest bırakılan rezervler, Deutsche Bank’ın 2010 yılında satın aldığı Postbank ile ilgili yatırımcı davalarına ilişkin riskin çözümlendiğini veya azaldığını gösteriyor.

Yatırım bankacılığı bölümünden gelen güçlü sonuçlar, ticaret, birleşme ve satın alma danışmanlığı ve sermaye piyasası hizmetleri gibi alanlardaki sağlam faaliyetlere işaret ediyor ve bu dönemde bankanın genel kârlılığına katkıda bulunuyor.

Raporlama sırasındaki döviz kuru 1 dolar = 0,9258 euro idi.

Reuters bu habere katkıda bulundu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu