Haber

Aile ve Gençlik Fonu başvuruları 15 Şubat’ta başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na başvuruların 15 Şubat’ta başlayacağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman’da açıklamalarda bulundu.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Gaziantep’te meydana gelen helikopter kazası sonucu şehit olan polis memurlarına başsağlığı dileyerek, “Dün gece şehit olan kahraman pilotlarımız Cemil Gülen ve Levent Öztürk’e Allah’tan rahmet diliyorum. Hatay’dan Gaziantep’e havalanan polis helikopterinin düşmesi.” “Yakınlarına, Emniyet Müdürlüğümüze ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyorum” dedi.

Aile ve Gençlik Fonu başvuruları 15 Şubat’ta başlıyor

Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili açıklama yapan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Gençlerimizle güzel bir haberi paylaşmak istiyorum. Uzun süredir üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığımız Aile ve Gençlik Fonu’nun hazırlıklarını tamamladık. Deprem bölgesinde ilk kez hayata geçireceğimiz Aile ve Gençlik Fonu’na başvurular kabul ediliyor.” Başvuruları 15 Şubat’ta almaya başlayacağız. Başvuruları 15 Şubat’tan itibaren bakanlığımızın internet sitesi “aile.gov.tr” üzerinden e-devlet üzerinden alacağız. İlk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkânı sunacağız. deprem bölgesinde aile kurmaya yönelik. Bu destekle gençlerimiz de kendi evlerinin sahibi olacak. “Projelerini de hayata geçirebilecek” dedi.

Bakan Göktaş, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara ilişkin ise, “Asrın felaketini asrın birliğiyle aşıyoruz. Yaraların sarılması için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Devlet olarak.” 11 ilimizi etkileyen bu sarsıcı depremlerde ilk andan itibaren tüm kaynaklarımızı seferber ettik.Bakanlık olarak biz de merkez ve taşra teşkilatlarımızla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yardımına koştuk.Vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Sosyal yardım ve psikososyal desteklerimizle tek başımıza, Devlet ve milletle el ele vererek yönettiğimiz bu süreçte, güçlü ve büyük Türkiye’nin kimseyi geride bırakmadığını bir kez daha gördük. Psikososyal Destek Ekiplerimiz, her alanda var. Vatandaşlarımız yaşıyor.Depremden etkilenenlerle birebir toplantılar yaparak ihtiyaçlarını belirledik.4,1 milyon kişiye Psikososyal Destek Hizmeti verdik.Birebir yardım uyumunu sağladık. Ulusal ve uluslararası 88 adet birebir bağış deposu kurduk. Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 1.85 milyar lira aktardık. Deprem bölgesinde 206, deprem bölgesi dışındaki illerde ise 94 olmak üzere toplam 300 sosyal market kurduk. Çocuk Konut Sitemizin temelini geçtiğimiz ekim ayında attık. 2024 yatırım planımızda Adıyaman’a İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi ve Kadın Konuk Evi olmak üzere 3 hizmet binasının temelini atmayı planlıyoruz. Bölgede 14 adet Taşınabilir Halk Pazarı Tırını hizmete aldık. Kadın ve bebeklere yönelik 27 giyim ve bebek bakım ünitesi kurduk. Bağış amaçlı 487 uçakla uçuş düzenledik. Aynı yardım depolarına 39 binin üzerinde yardım tırını yönlendirdik. Depremden etkilenen kadınların hayatlarını yeniden inşa etmelerine, ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamalarına ve aynı zamanda rehabilitasyonlarına destek olmak amacıyla Kadın Kooperatifleri Çalışma Atölyesi adı altında sosyal alanlar oluşturduk. Depremin ardından profesyonel bakıma ihtiyacı olduğunu tespit ettiğimiz 312’si yaşlı, 978’i engelli olmak üzere 1.290 vatandaşımızı farklı illerdeki yatılı bakım kurumlarımıza yerleştirdik. Depremden etkilenen engelli bireylerin deprem sonrasında günlük rutinlerine dönüşlerini kolaylaştırmak amacıyla 6 adet Refpite Residence’ın açılışını yaptık. Deprem bölgesinde aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkânı sunacağız. Bu destekle gençlerimiz de kendi projelerini hayata geçirebilecek. Ayrıca bildiğiniz gibi Çocuk Konut Sitemizin temelini geçtiğimiz ekim ayında attık. “2024 yatırım planımızda Adıyaman’a İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi ve Kadın Konukevi olmak üzere 3 hizmet binasının temelini atmayı planlıyoruz” dedi. – ADIYAMAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu