Teknoloji

Yazdıklarınızı Fiziksel Resimlere Dönüştüren Robot: FRIDA

Geçen yıl interneti kasıp kavuran yapay zeka DALL-E, yazılarınızı sanat eserine çevirerek herkesin aklını başından aldı. Bazı sanatçılar yapay zekanın bu gelişimini haklı olarak sanata bir hakaret olarak görse de, DALL-E büyük çoğunluğun beğenisini kazandı.

Öte yandan ABD’deki Carnegie Mellon Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, DALL-E’ye yeni bir rakip getirmek için kolları sıvadı. Üstelik bu rakip DALL-E’den farklı olarak gerçekten fotoğraf çekiyor.

Tıpkı gerçek bir ressam gibi resim yaparken hata yapabilir.

Dünyaca ünlü ressam Frida Kahlo’dan ilham alan FRIDA isimli bu robot kol, insan yardımıyla kendisine verilen bilgilere göre resim yapabiliyor. Önündeki paletleri boyamak için yardıma ihtiyacı olan FRİDA. kendi başına özgün eserler üretemeyeceğini belirtmemiz gerekiyor. Aynı şekilde FRIDA’da da tıpkı DALL-E ve diğer “dijital kardeşler” gibi kendisine söylenenleri görsele dönüştürüyor.

Bu robot sıfırdan resim yaparak bir resim oluşturduğu için bir işi tamamlamak üzeredir. 1 ila 3 saat arasında sürer . Ayrıca FRIDA’yı tasarlayan ekip, yapay zekanın hata yapmasını sağlayacak bir algoritma kullanıyor. Yani FRIDA tıpkı gerçek bir sanatçı gibi. Resim yaparken hata yapabilir, hataları örtebilir. . Ayrıca FRIDA ile ilgili yapılan açıklamada Carnegie Mellon Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, FRIDA’nın insan yaratıcılığına rakip olmaktansa; şu anda Yaratıcı olan ancak bazı dezavantajlar nedeniyle bu yaratıcılığı kullanamayan bireylere yardımcı olmak için geliştirilmiştir.devletler.

Kısa sürede dikkatleri üzerine çeken ve yapay zekanın “gücünü” fiziksel dünyaya taşıyan FRIDA’nın çizdiği tüm çalışmalar sayesinde. burada bulunanKendisine Twitter hesabından ulaşabilirsiniz.

caycumaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu